Tuesday, February 22, 2022

Organisationsuppsats

Organisationsuppsats



De är tänkta att tjäna dig och ingen annan, organisationsuppsats. Det organisationsuppsats spelar ingen roll var dessa föremål är placerade, utan att de är organiserade på ett logiskt sätt. Nationer och mer specifikt företag omfamnar det. Det är bara genom intelligens som forskare kan. Strukturen är därför komplex, mycket reglerad, specialiserad och ett decentraliserat beslutssystem så att ledande befattningshavare har mindre kontroll över sitt arbete.





Relaterade ämnen



Den bästa tiden att tänka på hur du ska organisera ditt papper är under förskrivningsstadiet, inte skrivandet eller revideringsstadiet. En genomtänkt plan kan rädda dig från organisationsuppsats att göra mycket omorganisering när det första utkastet är klart, organisationsuppsats. Dessutom låter det dig ägna mer uppmärksamhet åt frågor på meningsnivå när du sätter dig ner för att skriva ditt papper. När du börjar planera, ställ följande frågor: Vilken typ av uppsats ska jag skriva? Tillhör den en specifik genre? Organisationsuppsats universitet, organisationsuppsats, du kan bli ombedd att skriva, säg, en bokrecension, en labbrapport, organisationsuppsats, en dokumentstudie, eller en jämför-och-kontraster uppsats.


Att känna till de resonemangsmönster som är förknippade med en genre kan hjälpa dig att strukturera din uppsats. De kan avsluta med en samlad bedömning av värdet organisationsuppsats boken. Dessa typiska egenskaper hos en bokrecension leder till att du överväger att dela upp din disposition i tre delar: 1 sammanfattning; 2 diskussion om styrkor och svagheter; 3 övergripande utvärdering, organisationsuppsats. Den andra och mest betydande delen kommer sannolikt att delas upp i två underdelar. Det är upp till dig att bestämma ordningen för de två underdelarna – om du ska analysera styrkor eller svagheter först. Och självklart kommer det att vara upp till dig att komma på faktiska styrkor och svagheter.


Var medveten om att genrer inte är fixerade. Olika professorer kommer att definiera egenskaperna hos en genre på olika sätt. Läs uppgiftsfrågan noggrant för vägledning. Att förstå genren kan bara ta dig så långt. De flesta universitetsuppsatser är argumenterande och det finns inget fast mönster för formen på en argumenterande uppsats. Den enkla trepunktsuppsatsen som lärs ut i gymnasiet är alldeles för restriktiv för komplexiteten i de flesta universitetsuppgifter. Du måste vara redo att komma med vilken uppsatsstruktur som helst som hjälper dig att övertyga din läsare om giltigheten av din position, organisationsuppsats. Organisationsuppsats med andra ord, det måste du vara organisationsuppsats, och du måste lita på ditt förstånd. Varje uppsats presenterar ett nytt problem.


Även om det inte finns några enkla formler för att skapa en disposition, kan du undvika en av de vanligaste fallgroparna i studentuppsatser genom att komma ihåg denna enkla princip: strukturen i en uppsats bör inte bestämmas av strukturen på dess källmaterial. Till exempel bör en uppsats om en historisk period inte nödvändigtvis följa kronologin av händelser från den perioden. Liknande, organisationsuppsats, en välbyggd essä om ett litterärt verk brukar inte fortskrida parallellt med handlingen. Din skyldighet är att föra fram ditt argument, inte att återge handlingen. Om din uppsats inte är välstrukturerad kommer dess övergripande svagheter att synas i de enskilda styckena.


Hamlet upptäcker att något rör sig, drar sitt svärd och dödar Polonius, och tror att han har dödat Claudius. Nu har Hamlet blod på händerna och blodet från fel person. Han anklagar dem ofta för synder som de inte kunde ha begått. Det är tveksamt att Gertrude ens vet att Claudius dödade hennes tidigare man. Hamlet fortsätter med att be Gertrude att jämföra bilden av de två kungarna, organisationsuppsats, gamle Hamlet och Claudius. I akt 3, organisationsuppsats, Scen 1 förnekar han att Ophelia någonsin har uttryckt sin kärlek till henne, organisationsuppsats, använda sin låtsade galenskap som täckmantel för sin grymhet.


Även om hans tjat kan vara en handling, kan de inte dölja hans tvångsmässiga ilska mot en viss kvinna: hans mamma. Det andra av dessa två stycken är mycket starkare, till stor del för att det inte är handlingsstyrt, organisationsuppsats. Lägg märke till att stycket hoppar från en scen till en annan efter behov, men logiken i argumentet rör sig längs en stadig väg. När som helst i dina uppsatser kommer du att vilja lämna dig själv fri att gå vart du än behöver i ditt källmaterial. Din enda skyldighet är att främja ditt argument. Punkt a håller sig nära den berättande tråden i akt 3, scen 4, och som ett resultat av detta gör stycket flera olika punkter utan tydligt fokus, organisationsuppsats. De flesta uppsatser kommer aldrig att lämnas in.


De är tänkta att tjäna dig och ingen annan. Ibland kommer din professor att be dig lämna in en disposition veckor innan du lämnar in din uppsats. Vanligtvis är poängen att se till att du är på rätt väg. Ändå bör du följa vissa grundläggande principer när du tar fram din disposition. Här är ett exempel på en disposition för en uppsats om Hamlet:. Detta är ett exempel på en meningskontur. En annan typ av disposition är ämnesöversikten. Den består av fragment snarare än hela meningar. Ämneskonturer är mer öppna än meningskonturer: de lämnar mycket av arbetet med argumentet för skrivstadiet.


Ju tidigare du börjar planera, organisationsuppsats, desto bättre. Det är vanligtvis ett misstag att göra all din forskning och anteckningar innan du börjar göra en disposition. Naturligtvis måste du läsa och väga bevis innan du börjar planera. Men när ett potentiellt argument börjar ta form i ditt sinne, kan du börja formalisera dina tankar i form av en preliminär plan. Du kommer att bli mycket mer effektiv i din läsning och din forskning om du har en aning om vart ditt argument är på väg, organisationsuppsats. Du kan sedan söka efter bevis för punkterna i din preliminära plan medan du läser och forskar.


När du samlar in bevis bör de punkter som fortfarande saknar bevis vägleda dig i din forskning, organisationsuppsats. Kom dock ihåg att din plan kan behöva ändras när du kritiskt utvärderar din organisationsuppsats. Även om det är bekvämt, är den vanliga metoden att skriva ner dina anteckningar i följd på papper långt ifrån idealisk. De organisationsuppsats är att dina poäng förblir fasta på papper. Här är tre alternativ som ger större flexibilitet:. När du forskar, organisationsuppsats, skriv ner varje idé, fakta, organisationsuppsats, citat eller parafrasera på ett separat registerkort. Ett användbart alternativ är att använda både vita och färgade kort. När du kommer på en punkt som du tror kan vara en av huvudpunkterna organisationsuppsats din disposition, skriv den överst på ett färgat kort.


Sätt varje stödlapp på ett separat vitt kort, organisationsuppsats, använda så mycket av kortet som behövs. När du känner dig redo, arrangera de färgade korten till en fungerande plan. Vissa av punkterna kanske inte passar in. Om så är fallet, ändra antingen planen eller utelämna dessa punkter. Du kan behöva fylla luckor genom att skapa nya kort. Du kan blanda in ditt stödmaterial i planen organisationsuppsats placera vart och ett av de vita korten bakom punkten som det hjälper till att stödja. Ett annat sätt att flytta runt dina anteckningar är att använda datorn. Du kan samla dina poäng i följd, precis som du skulle göra på papper.


Du kan organisationsuppsats sortera dina idéer när du är redo att börja planera. Vissa människor föredrar att hålla sin planering lågteknologisk. Den här metoden är utformad för att få dina idéer på en enda sida, där du kan se dem alla på en gång. När du har en idé, skriv ner den på papper och rita en cirkel runt den. När du har en idé vilken organisationsuppsats en annan idé, gör detsamma, organisationsuppsats, men förbind de två cirklarna med en linje. Stödjande källmaterial kan representeras kortfattat av en sidhänvisning inuti en cirkel. Fördelen med cirkelmetoden är att man med en blick kan se hur saker hänger ihop; nackdelen är att det finns en gräns för hur mycket material du kan tränga på organisationsuppsats sida.


När du har slutfört ditt första utkast och du tror att ditt papper kan organiseras bättre, överväg att använda en omvänd disposition. Omvända konturer är enkla att skapa. Läs bara igenom din uppsats, och varje gång du gör en ny poäng, sammanfatta den i marginalen, organisationsuppsats. Om uppsatsen är någorlunda välorganiserad bör du ha en poäng i marginalen för varje stycke, och dina poäng upplästa i ordning bör bilda ett sammanhängande argument. Du kan dock upptäcka att några av dina punkter upprepas på olika ställen i din uppsats.


Andra punkter kan vara malplacerade, och ytterligare andra nyckelpunkter kanske inte visas alls. Tänk på alla dessa punkter som ingredienserna i en förbättrad kontur som du nu måste skapa. Använd denna nya disposition för att klippa och klistra in meningarna i en reviderad version av din uppsats, konsolidera punkter som förekommer i flera delar av din uppsats samtidigt som du eliminerar organisationsuppsats och skapa mjuka övergångar där det behövs, organisationsuppsats. Du kan förbättra även organisationsuppsats noggrant planerad uppsats genom att skapa en omvänd disposition efter att du har slutfört ditt första utkast. Revideringsprocessen bör handla lika mycket om organisation som organisationsuppsats handlar om stil, organisationsuppsats.


Det är självklart att en välplanerad tidning kommer att bli bättre organisationsuppsats än ett papper som inte var planerat. Att noga tänka på hur du ska argumentera för ditt papper och att förbereda en disposition kan bara öka kvaliteten på din final organisationsuppsats. Ändå tycker vissa att det är mer användbart än andra att planera, organisationsuppsats. De som är bra på att komma på idéer men tycker det är svårt att skriva har ofta nytta av att planera. De som däremot har svårt att generera idéer men tycker det är lätt att skriva kan dra nytta av att börja skriva tidigt.


Att sätta penna på papper eller skriva på tangentbordet kan vara precis vad som behövs för att få idéerna att flöda. Du måste organisationsuppsats ta reda på själv vad som fungerar bäst för dig, men det är rimligt att säga att åtminstone lite planering alltid är en bra idé. Fundera på om dina nuvarande metoder tjänar dig väl. Var medveten om konsekvenserna av att planera för lite eller för mycket. Planering ger följande fördelar:. Söka efter, organisationsuppsats. Utskrivbar PDF-version Policy för rättvis användning.





uppsats av annons



Till exempel, enligt National Institute of Mental Health, är de två huvudsakliga orsakerna till schizofreni genetiska och miljömässiga. Således, om du skulle skriva om orsakerna till schizofreni, så skulle du ha en kroppsparagraf om genetiska orsaker till schizofreni och en kroppsparagraf om miljöorsakerna. Figur 1. Ta dig tid att gå igenom ditt avhandlingsutlåtande igen och sammanför alla dina påståenden och bevis i din slutsats. Gå igenom den här presentationen för att granska huvudkomponenterna i en uppsats och se sedan om du kan organisera uppsatsen nedan korrekt.


Förbättra den här sidan Läs mer. Hoppa till huvudinnehållet. Modul 6: Skrivprocessen. Söka efter:. Uppsatsorganisation Lärandemål Undersök den grundläggande organisationen av traditionella uppsatser. Testa Gå igenom den här presentationen för att granska huvudkomponenterna i en uppsats och se sedan om du kan organisera uppsatsen nedan korrekt. Hade du en idé för att förbättra detta innehåll? Licenser och attribut. Förstörelsen av marken kommer att öka i takt med att den täcks av asfalt för fler vägar och motorvägar, eftersom den förstörs av gigantiska gruvor för att leta efter mer kol, och när dess naturliga växtlighet tas bort för att ge plats åt fler hus och sopdumpning. webbplatser.


Lösningen på hunger och svält beror uppenbarligen på en intelligent användning av marken. Om vi ​​inte vårdar och skyddar den, kommer den inte att försörja vår nuvarande befolkning, för att inte tala om miljarder till. Människor har också ett behov av utrymme, av rum att leva och leka på. Även om vi kanske kan mata, klä och hysa fler miljarder, kan vi inte skapa mer utrymme för dem; och utrymmets begränsningar kommer att skapa allvarliga psykologiska problem för mänskligheten. Ju fler människor kläms ihop, desto mer fientliga och irrationella blir de.


Sådan irrationalitet visar sig i den högre brottsligheten, de mer frekvent störda offentliga tjänsterna och den allmänna opersonligheten och bristen på gemenskap i storstäder. Och människor behöver också rekreationsutrymmen, särskilt om de bor och arbetar i trånga utrymmen. Ändå, rekreationsområden—stränder, campingplatser, nationalparker, etc. Hur kommer förhållandena att se ut när världens befolkning når 8 eller 9 miljarder? Sammanfattningsvis är okontrollerad befolkningstillväxt inte bara ett irriterande problem som överdrivs av pessimister som alltid oroar sig för framtiden. Det är tvärtom det allvarligaste problemet som mänskligheten står inför idag. Hunger och svält, miljöförstöring och ökande mänskliga spänningar och irritabilitet – det här är de säkra resultaten om vi inte kan lösa det.


Kom ihåg att detta är en mycket förenklad modell. Den presenterar en grundläggande idé om uppsatsorganisation och kan säkert vara till hjälp för att lära sig att strukturera ett argument, men det bör inte följas religiöst som en idealisk form. Hoppa till navigering Search Hunter. Avancerad sökning…. Murray och Anna C. SKRIVPROCESSEN Att organisera en uppsats Att organisera idéer och information tydligt och logiskt i en uppsats, så att läsarna ska förstå och kunna följa författarens tänkande, är ett viktigt steg i skrivprocessen, men ett som ofta visar sig vara svårare än det låter. DELAR AV EN ESSÄ De flesta uppsatser, och många andra typer av skrivande, är indelade i tre grundläggande avsnitt: inledningen, brödtexten och avslutningen. Introduktionen Inledningen har tre huvudsakliga syften: att presentera avhandlingen eller den centrala idén i uppsatsen för att leda in till denna idé genom att beskriva de viktigaste frågorna som författaren är intresserad av, ge all nödvändig bakgrundsinformation eller diskutera hur avhandlingen kom fram till.


Kallas "trattformen" eftersom den går från bred till smal, den här typen av introduktion ser ut så här: Avhandlingens uttalande är alltid ett uttalande av den viktigaste punkten - idén som uppsatsen försöker demonstrera eller argumentera för. Kroppen Kroppssektionen utökar, utvecklar och stödjer den centrala idén eller tesen som anges i inledningen. Kroppen bör vara enad: fokuserad på att utvidga en central idé - uppsatsens avhandling. Det bör utvecklas: med hjälp av exempel, citat, detaljer för att ge en tydlig och fullständig behandling av ämnet. Och det ska vara sammanhängande: följ en ordnad tankegång från stycke till stycke och från mening till mening.


Slutsats Slutsatsen avslutar uppsatsen. UPPSATSSTRUKTUR I ramverket för den grundläggande uppsatsen styrs varje stycke i uppsatsens brödtext av ett eget ämnesförklaring, som fokuserar på en aspekt av avhandlingen. Dokumentåtgärder Skriv ut detta. Feedback från Rockowitz Writing Centers webbplats: 7:e våningen i biblioteket i Silverstein Student Success Center skicka ett e-postmeddelande till oss. CUNY Alert Jobb Offentlig säkerhet Webbplats Feedback Friskrivning Sekretesspolicy CUNY Tobakspolicy © Hunter College. HUNTER COLLEGE Park Ave NY, NY SKRIVPROCESSEN Organisera en uppsats. Inledande stycke Inledande avhandlingssats Punkterna 1, 2, 3. Öppningen drar in läsaren. Avhandlingen i fet stil anger huvudidén som fördes fram i uppsatsen.


Utvecklingsplanen är en lista över de punkter som stödjer avhandlingen. Första stödstycke Ämne Mening Punkt 1 Specifik bevis. Första stödjande stycket Ämne Mening Punkt 1 De specifika bevisen i resten av stycket utvecklar den första huvudpunkten. Den understrukna ämnesmeningen för fram den andra stödjande punkten för avhandlingen. De specifika bevisen i resten av stycket utvecklar den andra huvudpunkten. Tredje stödjande stycket Ämne Mening Punkt 3 Specifika bevis. Den understrukna ämnesmeningen för fram den tredje stödjande punkten för avhandlingen. De specifika bevisen i resten av stycket utvecklar den tredje huvudpunkten. En sammanfattning är en kort omformulering av avhandlingen och huvudpunkterna.


Slutsatser är slutliga tankar som härrör från ämnet.

No comments:

Post a Comment