Thursday, February 24, 2022

Unc chapel hill uppsats

Unc chapel hill uppsats



Det du väljer att prata om har kanske en särskilt chockerande statistik. Morgon eftermiddag kväll. Du kan skriva om något mer personligt, som din familjehistoria eller något som hör till dina akademiska intressen, unc chapel hill uppsats, som kvinnornas historia inom datavetenskap! Expandera på en aspekt av din identitet. Tänk på svaret på den frågan som unc chapel hill uppsats rama in din uppsats och fyll i detaljerna med de ord du har kvar. Författaren här använder sitt första stycke för att utöka en del av hennes identitet som asiatisk amerikan och det andra stycket för att expandera om hur den delen av hennes identitet har format hennes värderingar och uppfattningar.





Kontoret för grundutbildningsantagning



University of North Carolina vid Chapel Hill kräver att alla sökande skriver två uppsatser och svarar på fyra korta svarsuppmaningar. Sökande till honours college eller Global Gap Year Fellowship kommer också att behöva lämna in en ytterligare uppsats för sitt respektive program. På grund av hur många sökande UNC Chapel Hill får varje år med jämförbara GPAs och testresultat, är uppsatser det främsta sättet för antagningstjänstemän att skilja mellan sökande och i slutändan bestämmer vilken student de vill ha på sitt universitet, unc chapel hill uppsats. Läs detta UNC Chapel Hill-uppsatsexempel för att inspirera ditt skrivande.


Vill du veta dina chanser att komma in i UNC? Beräkna dina chanser gratis just nu. Utöver unc chapel hill uppsats du bifogade din gemensamma ansökan, välj två av uppmaningarna nedan och svara på var och en med ord. Dina uppsatssvar nedan bör skilja sig från dina vanliga appuppsatssvar. Carolina strävar efter att bygga en mångfaldig och inkluderande gemenskap. Vi tror att elever bara kan uppnå sitt bästa när de lär sig tillsammans med elever från olika bakgrunder. När vi läser dina svar hoppas vi lära oss vad som är unc chapel hill uppsats medlem av en sådan gemenskap skulle betyda för dig. Alternativ 1: Beskriv en kamrat som du ser som en samhällsbyggare.


Vilka åtgärder har den kamraten vidtagit? Hur har deras arbete gjort skillnad i ditt liv? Alternativ 2: Beskriv en aspekt av din identitet, till exempel din religion, kultur, ras, sexuella identitet eller könsidentitet, affinitetsgrupp, etc. Hur har denna aspekt av din identitet format ditt liv unc chapel hill uppsats än så länge? Alternativ 3: Om du kunde ändra en sak för att förbättra din gemenskap, vad skulle det vara? Varför är det viktigt och hur skulle du bidra till denna förändring? Hur formar historien vem du är? Skicka in en kort uppsats som beskriver dina akademiska intressen och hur du tror att Honors Carolina kan hjälpa dig att fullfölja dem. Varför vill du ta ett tjänstebaserat Gap Year innan du går in i Carolina och på vilka sätt hoppas du växa under denna tid?


Innan vi dyker in i detaljerna kring unc chapel hill uppsats för att svara på var och en av dessa korta uppmaningar, kom ihåg att om du begränsar dina svar till endast 25 ord krävs att du skriver svar som är raka och direkta. Var ärlig med det du skriver, unc chapel hill uppsats, men tänk också kritiskt på de olika aspekterna av din personlighet du lyfter fram med varje svar. Men att överanalysera vad du tror att antagningshandläggarna vill att du ska skriva missar poängen med att visa upp din individualitet. En familjetradition jag värnar om: 25 ord, unc chapel hill uppsats. Att skriva om en familjetradition borde vara något högst personligt och viktigt för dig. Det finns många olika traditioner du kan välja att skriva om.


Kanske gör du och din mamma hemgjorda tamales varje månad för att donera till ett härbärge för hemlösa. Du kan möjligen prata om hur din familj alltid dekorerar ditt hus som ett kusligt spökhus för Halloween. Möjligheterna är verkligen oändliga här. Nyckeln är att välja en tradition som är viktig och unik för din familj. Den kan vara glad, sentimental eller löjlig, men den måste vara din. Detta tror jag: 25 ord. Denna prompt är mycket öppen vilket ger dig mycket flexibilitet. Här är några idéer om vad du kan göra med en uppmaning som denna:.


Den egenskap jag beundrar mest hos mig själv: 25 ord. Du bör börja med att brainstorma några aspekter av din personlighet som du tycker att antagningstjänstemän bör känna till. Ett vanligt misstag som studenter vanligtvis gör med denna typ av uppmaning är att försöka framställa sig själva som för imponerande. Ditt svar bör handla om en kvalitet, inte en tvättlista över sätt du är exceptionell. Även om du kan prata om mer generiska egenskaper som ditt självförtroende, ärlighet, beslutsamhet eller optimism, kommer svar som är mer unika förmodligen att vara mer intressanta för antagningshandläggare. Eller så kanske du beundrar hur du organiserar dina pärmar i ditt skåp eftersom det betyder att du sparar tid mellan lektionerna när du vet exakt var allt hör hemma.


Exempel som dessa är humoristiska och kreativa, men ger ändå en inblick i din personlighet. En huvudperson jag identifierar mig med: 25 ord. Det kan kännas överväldigande att bara välja en karaktär du identifierar dig med, speciellt för inbitna bok- eller filmfans, men det här är ytterligare en bra chans för dig att visa en av dina personlighetsdrag genom linsen av en annan karaktär. Faktum är att du kan välja precis vem du vill! En kvinnlig student som vill bli en världsledare kanske pratar om hur hon identifierar sig med den motståndskraft och taktfullhet Cleopatra visade inför diskriminering och tvivel, unc chapel hill uppsats.


Även om uppmaningen frågar efter en huvudperson, kanske du känner att det finns en viss skurk som är missförstådd och du tror att de var huvudpersonen i deras berättelse. Det finns ett oändligt antal alternativ för dig unc chapel hill uppsats från. Du bör se till att det finns något gemensamt med vilken huvudperson du än väljer. Här, unc chapel hill uppsats, UNC hoppas kunna förstå vilken typ av människor och idéer du värdesätter och bedöma om de är jämförbara med typen av studenter, unc chapel hill uppsats, fakultet och värderingar som finns vid UNC. När du svarar på denna uppmaning är det till hjälp att undersöka UNC:s egenskaper och färdigheter hos sina studenter och fakulteter.


Dessa punkter kan vara användbara för dig att överväga eller referera om du har svårt att peka ut en specifik interaktion med en viss samhällsledare. För den mest framgångsrika uppsatsen är det avgörande att du skriver om ett autentiskt ögonblick. För att påbörja brainstormingsprocessen, skapa en lista över personer som kommer att tänka på omedelbart. Möjliga exempel inkluderar kamrater, lokala aktivister, lärare, klubbledare, tränare, direktörer, dirigenter, religiösa ledare, etc. Fundera sedan över vilka värderingar eller praxis som resonerar med dig. Hur underlättar denna person gemenskapen? Kan jag diskutera dem i en hel uppsats? Efter att ha en kort blick ned mot läktaren framför honom, Mr, unc chapel hill uppsats. Vi tittar på när publiken lutar sig framåt för att höra unc chapel hill uppsats av flöjten.


När jag tittar på mina notblad för min entré, inte för ytterligare trettio takter, påminns jag om något Grauer sa till oss. På frågan varför musik var viktigt svarade han. Men man vet aldrig när någon kommer att gå in i den här symfonihallen och behöva sitt liv räddas, unc chapel hill uppsats, för. Jag började min karriär inom musiken utan skyldighet. Att svara på den här frågan kan ta så lite som två meningar eller så kan det vara en mer framträdande del av din uppsats. Fråga dig själv:. Kanske har din mentor lärt dig vikten av mental hälsa och välbefinnande – du kan skriva om ActiveMinds på UNC. Eller, kanske din samhällsbyggare lärde dig oräddhet – du kan prata om att gå med i en klubb som låter tilltalande, men som lite skrämmer dig som en dansensemble, skenrättegång, unc chapel hill uppsats, etc.


Grauer verkar lite för smärtsam just nu, jag dras till vad en mentor i musik kan lära mig och hur jag kan fortsätta att leva och förespråka lärorna Grauer har lärt mig på mitt universitet. Även om jag unc chapel hill uppsats för att ta en examen i folkhälsa, särskilt i hälsopolitik och förvaltning, jag vill inte ge upp den gemenskapsmusik som har gett mig. Att ha chansen att spela i Carolina Bluegrass Band eller Global Rhythms Ensemble skulle ge mig chansen att vara en del av gemenskapen som har lärt mig lektionerna av disciplin, övning och uthållighet, och tillåta mig att ge mig själv varaktig glädje, andra medlemmar i ensemblen och publiken.


Beskriv en aspekt av din identitet, till exempel din religion, kultur, ras, sexuella eller könsidentitet, unc chapel hill uppsats grupp osv. Om detta låter som du, vänligen dela din historia. Baserat på detta sammanhang kan prompten ändras till följande:. Expandera på en aspekt av din identitet. Reflektera över hur denna aspekt har format din livserfarenhet hittills, unc chapel hill uppsats, och hur det skulle gynna eller forma din upplevelse vid UNC på Chapel Hill, unc chapel hill uppsats. Denna uppmaning kräver att du väljer en aspekt av din intersektionella, mångfacetterade identitet. Eftersom ordgränsen är ord är det viktigt att bara välja en meningsfull del av din identitet.


Du bör kort visa hur denna aspekt av din identitet har påverkat ditt liv. Om du till exempel skulle skriva om din kvinnliga identitet kan en förglömlig uppsats läsa:. När jag växte upp med bara bröder blev jag ofta annorlunda och orättvist behandlad. Skribenten bröt bara upp språket i uppmaningen! Hur kan du göra det här mer spännande? Försök att lägga till en anekdot eller snabb metafor. Ett starkare svar skulle se ut ungefär så här:. Jag började min mentala checklista: core-engagerad. Axlar - ner och bak. Fötter — landar mjukt på det glidande gruset. Min bror vänder sig över axeln för att ge mig ett hån och en snedig kommentar. Jag kan se min far vänta, armarna utsträckta vid eken i slutet av vår gata.


Och jag måste vinna. jag måste. Som den enda kvinnan i min familj som gör karriär inom STEM känner jag att jag alltid ligger några steg efter. I åratal ockuperade jag skuggan av mina äldre bröder och såg deras prestationer bli mer hyllade än mina, helt enkelt på grund av deras manliga identitet. jag har jobbat unc chapel hill uppsats studeras i androcentriska utrymmen, nämligen laborationer och konventioner, unc chapel hill uppsats, och kändes som att mina bidrag sväljdes av högre, unc chapel hill uppsats, mer maskulina röster. Det här kan vara kort – till och med en mening. Denna förklaring kan vara en fortsättning på din identitet och livserfarenhet. Visa hur UNC är den perfekta passformen för dig och din identitet. Denna del av uppsatsen involverar omfattande forskning om skolan.





uppsats om mitt samhälle



Alternativ 1: Beskriv en kamrat som du ser som en samhällsbyggare. Vilka åtgärder har den kamraten vidtagit? Hur har deras arbete gjort skillnad i ditt liv? Alternativ 2: Beskriv en aspekt av din identitet, till exempel din religion, kultur, ras, sexuella identitet eller könsidentitet, affinitetsgrupp, etc. Hur har denna aspekt av din identitet format dina livserfarenheter hittills? Alternativ 3: Om du kunde ändra en sak för att förbättra din gemenskap, vad skulle det vara? Varför är det viktigt och hur skulle du bidra till denna förändring? Hur formar historien vem du är? Skicka in en kort uppsats som beskriver dina akademiska intressen och hur du tror att Honors Carolina kan hjälpa dig att fullfölja dem.


Varför vill du ta ett tjänstebaserat Gap Year innan du går in i Carolina och på vilka sätt hoppas du växa under denna tid? Innan vi dyker in i detaljerna för hur man svarar på var och en av dessa korta uppmaningar, kom ihåg att om du begränsar dina svar till endast 25 ord krävs att du skriver svar som är raka och direkta. Var ärlig med det du skriver, men tänk också kritiskt på de olika aspekterna av din personlighet du lyfter fram med varje svar. Men att överanalysera vad du tror att antagningshandläggarna vill att du ska skriva missar poängen med att visa upp din individualitet. En familjetradition jag värnar om: 25 ord. Att skriva om en familjetradition borde vara något högst personligt och viktigt för dig. Det finns många olika traditioner du kan välja att skriva om.


Kanske gör du och din mamma hemgjorda tamales varje månad för att donera till ett härbärge för hemlösa. Du kan möjligen prata om hur din familj alltid dekorerar ditt hus som ett kusligt spökhus för Halloween. Möjligheterna är verkligen oändliga här. Nyckeln är att välja en tradition som är viktig och unik för din familj. Den kan vara glad, sentimental eller löjlig, men den måste vara din. Detta tror jag: 25 ord. Denna prompt är mycket öppen vilket ger dig mycket flexibilitet. Här är några idéer om vad du kan göra med en uppmaning som denna:. Den egenskap jag beundrar mest hos mig själv: 25 ord. Du bör börja med att brainstorma några aspekter av din personlighet som du tycker att antagningstjänstemän bör känna till.


Ett vanligt misstag som studenter vanligtvis gör med denna typ av uppmaning är att försöka framställa sig själva som för imponerande. Ditt svar bör handla om en kvalitet, inte en tvättlista över sätt du är exceptionell. Även om du kan prata om mer generiska egenskaper som ditt självförtroende, ärlighet, beslutsamhet eller optimism, kommer svar som är mer unika förmodligen att vara mer intressanta för antagningshandläggare. Eller så kanske du beundrar hur du organiserar dina pärmar i ditt skåp eftersom det betyder att du sparar tid mellan lektionerna när du vet exakt var allt hör hemma.


Exempel som dessa är humoristiska och kreativa, men ger ändå en inblick i din personlighet. En huvudperson jag identifierar mig med: 25 ord. Det kan kännas överväldigande att bara välja en karaktär du identifierar dig med, speciellt för inbitna bok- eller filmfans, men det här är ytterligare en bra chans för dig att visa ett av dina personlighetsdrag genom en annan karaktärs lins. Faktum är att du kan välja precis vem du vill! En kvinnlig student som vill bli en världsledare kanske pratar om hur hon identifierar sig med den motståndskraft och taktfullhet Cleopatra visade inför diskriminering och tvivel. Även om uppmaningen frågar efter en huvudperson, kanske du känner att det finns en viss skurk som är missförstådd och du tror att de var huvudpersonen i deras berättelse.


Det finns ett oändligt antal alternativ för dig att välja mellan. Du bör se till att det finns något gemensamt med vilken huvudperson du än väljer. Här hoppas UNC förstå vilken typ av människor och idéer du värdesätter och bedöma om de är jämförbara med den typ av studenter, fakulteter och värderingar som finns vid UNC. När du svarar på denna uppmaning är det till hjälp att undersöka UNC:s egenskaper och färdigheter hos sina studenter och fakulteter. Dessa punkter kan vara användbara för dig att överväga eller referera om du har svårt att peka ut en specifik interaktion med en viss samhällsledare. För den mest framgångsrika uppsatsen är det avgörande att du skriver om ett autentiskt ögonblick. För att påbörja brainstormingsprocessen, skapa en lista över personer som kommer att tänka på omedelbart.


Möjliga exempel är kamrater, lokala aktivister, lärare, klubbledare, tränare, direktörer, dirigenter, religiösa ledare, etc. Fundera sedan över vilka värderingar eller praxis som resonerar med dig. Hur underlättar denna person gemenskapen? Kan jag diskutera dem i en hel uppsats? Efter att ha en kort blick ned mot läktaren framför honom, Mr. Vi tittar på när publiken lutar sig framåt, för att höra flöjtens pianissimo. När jag tittar på mina notblad för min entré, inte för ytterligare trettio takter, påminns jag om något Grauer sa till oss.


På frågan varför musik var viktigt svarade han. Men man vet aldrig när någon kommer att gå in i den här symfonihallen och behöver för att deras liv också ska räddas. Jag började min karriär inom musiken utan skyldighet. Att svara på den här frågan kan ta så lite som två meningar eller så kan det vara en mer framträdande del av din uppsats. Fråga dig själv:. Kanske har din mentor lärt dig vikten av mental hälsa och välbefinnande – du kan skriva om ActiveMinds på UNC. Eller, kanske din samhällsbyggare lärde dig oräddhet – du kan prata om att gå med i en klubb som låter tilltalande, men som skrämmer dig något som en dansensemble, skenrättegång, etc.


Grauer verkar lite för smärtsam just nu, jag dras till vad en mentor i musik kan lära mig och hur jag kan fortsätta att leva och förespråka lärorna Grauer har lärt mig på mitt universitet. Även om jag vill ta en examen i folkhälsa, särskilt i hälsopolitik och ledning, vill jag inte ge upp den gemenskapsmusik som har gett mig. Att ha chansen att spela i Carolina Bluegrass Band eller Global Rhythms Ensemble skulle ge mig chansen att vara en del av gemenskapen som har lärt mig lektionerna av disciplin, övning och uthållighet, och tillåta mig att ge mig själv varaktig glädje, andra medlemmar i ensemblen och publiken.


Beskriv en aspekt av din identitet, till exempel din religion, kultur, ras, sexuella eller könsidentitet, affinitetsgrupp, etc. Om detta låter som du, vänligen dela din historia. Baserat på detta sammanhang kan prompten ändras till följande:. Utmana en missuppfattning eller generalisering. Den här sökanden gör ett bra jobb med att undergräva förväntningarna när det kommer till hennes amerikanska asiatiska identitet. Hon lyfter fram hur hennes affinitetsgrupp var mer mångsidig än man i allmänhet kan förvänta sig. Genom att göra detta visar hon en övertygande förmåga att självreflektera och se nyanser inom viktiga kulturella rum.


Tanken att mångfald är mer än vad som möter ögat är en mogen och komplex insikt som gör att denna uppsats sticker ut. Att erkänna ett antagande och sedan utmana det är ett utmärkt sätt att göra detta. Markera tillväxt. I det här fallet berättar författaren om hennes växande förmåga att hitta en gemensam grund med andra medlemmar i hennes affinitetsgrupp. Tänk på den narrativa bågen som ett rep som du kan använda för att dra din läsare genom ditt svar. Att visa hur du förändrats över tid eller lärt dig mer om dig själv tvingar människor att fortsätta läsa. Använd styckestruktur för att förtydliga dina huvudpunkter. Författaren här använder sitt första stycke för att utöka en del av hennes identitet som asiatisk amerikan och det andra stycket för att expandera om hur den delen av hennes identitet har format hennes värderingar och uppfattningar.


Hon berör också hur detta knyter an till hennes pågående intresse för att skapa inkluderande rum och omfamna skillnader. Det första stycket sätter scenen för det förflutna, och sedan talar det andra mer om nuet och framtiden. Att ha en styckebrytning ger också läsaren en chans att andas innan han går rakt in i andra halvan av svaret. Försök att använda strukturen på ditt stycke för att förstärka ditt innehåll. Anslut till framtiden. Som vi nämnde gör författaren ett bra jobb med att förstå hur lärdomarna hon lärde sig från hennes amerikanska Asian Affinity-grupp har inspirerat hennes intresse för att skapa mer inkluderande utrymmen. Detta är något du också bör göra i din uppsats. Jag var tio och en snäll pensionärsbo var så förtjust i vårt framträdande att hon bjöd in min familj till hennes lägenhet på kakor.


Jag visste att mina kamrater kunde dra nytta av dessa belöningar, så jag startade en stråkklubb på min gymnasieskola. Skolbandsläraren gick med på att dirigera, och jag spred budskapet genom sociala medier och flygblad. Klubben började som en liten men mäktig grupp på fyra, men växte i takt med att vi undervisade nybörjare violinister. Vår skola var bara den tredje av trettio i länet att starta en orkesterklubb, så det finns fortfarande hundratals elever som kan dra nytta av att vara en del av orkestergemenskapen. Var positiv till ett negativt.


Denna sökande hanterar skickligt behovet av orkestermusik samtidigt som han inte kritiserar administratörer eller slår skolan för att inte ha en stråkklubb. Hon målar positiva bilder av kakor med en pensionär, elever som binder samman över high-fives och föräldrarnas tårfyllda stöd. Visa din förespråkande eller aktivism strimma. Denna uppmaning är en inbjudan till alla som är drivna att tjäna en sak. Tänk på vad som får dig att bli upphetsad och hur den energin kan användas för att förbättra ditt samhälle. Oavsett vad du väljer, oavsett om det härrör från en sak eller en hobby, kommer att uttrycka genuint intresse genom att flexa dina värderingar och förmedla din entusiasm få läsaren att bry sig också. På tal om ditt påverkansarbete... Håll det realistiskt. Se till att du tar itu med ett verkligt problem – med realistiska lösningar.


Den här författaren ville ha en stråkklubb, fick med sig bandläraren, började med bara fyra deltagare, och saker växte därifrån. Föreställningar om att lösa trafikstockningar med flygande bilar eller skapa ett utopiskt samhälle där alla sjunger medan de hoppar till jobbet kan vara kul, men den här frågan undersöker dina värderingar och dina problemlösningsförmåga för verkliga utmaningar. Tänk i tredjedelar. I det här exemplet såg de tre delarna ut så här: 1 få bredare stöd för stråkklubbar, 2 belöningen av stående ovationer och samhällsbyggande, och 3 … um …? Se hur att bryta upp det på det här sättet avslöjar gapet i den här uppsatsen?


Ungefär som historien formar vem du är, kan lärande från tidigare svar forma din egen högskoleansökan. Vilket betyder att vi ännu inte har några exempel att dela med oss ​​av. Här är frågor och tips som du kanske vill överväga:. Hitta ett historiskt ögonblick som påverkat dig på något sätt. Hur du definierar historia är vidöppet här. Nyckeln är att välja något som tar hem det till dig. Vilken roll spelar historien i din nutid? Du kan peka på ett par av dessa sätt eller utforska ett med större djup. Formar historien hur du interagerar med andra? Ger det dig sammanhang att uppskatta din värld på nya sätt?


En varning: Det kan vara klokt att undvika polariserande ämnen, för att undvika risken att förolämpa din läsare. Vad hoppas du att din läsare får veta om dig? Vilka är de värderingar du hoppas att din uppsats förmedlar? Kommer dessa värderingar igenom? Om inte, justera det för att se till att det gör det. Fortfarande inte säker? Slutligen, om ditt svar innehåller en offert som uppmaningen gjorde , se till att du tre gånger kontrollerar äktheten och ger kredit där krediten ska betalas. Detta är också nytt för i år, men du kan hitta några bra råd om hur du skriver svar på kortsvarsfrågor som dessa i den här bloggen. Med dessa tips och exempel i åtanke bör du vara redo att börja kartlägga ditt eget Venn-diagram.


Särskilt tack till Luci för att du bidragit till detta inlägg. Luci är en audiofil och berättare med en kärlek till allt som rör radio och skrivande. Hur hedrar du dessa förfäder? Vad har påverkat din identitet? Vad tror du på och hur kommer din världsbild att tillföra något av värde till samhället på UNC-Chapel Hill? Ju mer specifika dina ord är, desto mer minnesvärda blir dina svar. Om du kan måla en rolig bild eller visa en förmåga till kvickhet, ta den här chansen. Se detta som en möjlighet att fylla i eventuella tomrum i din ansökan. Slutligen, för 3 rekommenderar vi att du skriver ner så många ord som möjligt som du tänker på innan du landar på din favorit. Visa alla inlägg av Emma Harrington ». Det trodde vi.


Registrera dig för gratis instruktionsvideor, guider, arbetsblad och mer! Få poäng i vår exklusiva videobrainstormingguide och mer! University of North Carolina UNC Supplemental Essay Prompt Guide. Vi gör vårt bästa för att se till att våra guider är så uppdaterade som möjligt, men vi rekommenderar ändå att du bekräftar varje uppmaning och antal ord med skolan i fråga. Om Emma Harrington Visa alla inlägg av Emma Harrington ». Behöver hjälp att komma igång? Kompletterande uppsatsguider:. En-mot-en-rådgivning.

No comments:

Post a Comment