Friday, March 18, 2022

Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats

Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats



Dessutom är rökning Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats miljöfara då mycket av innehållet i cigaretten innehåller kemikalier och kolväten som anses vara farliga för både liv och miljö Lott och Richard Lungorna hos dessa patienter studeras ofta för att förstå hur mycket skada som har skett. Andra faktorer bör dock beaktas. Men under de omständigheter som det inte finns någon specificitet och definitionen av allmänheten, blir hela processen kaotisk Warner Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.





Avhandlingsutlåtande



Rökning måste begränsas i allmänna utrymmen. Jag håller starkt med om dessa eftersom många människor visar intresse för att röka trots att det har en skadlig effekt på såväl folkhälsan som miljön. Rökning på offentliga platser kommer att leda till många farliga hälsoproblem för rökare och icke-rökare. När människor röker kommer de farliga ångorna från cigaretterna att gå till luftvägarna och orsaka cancer. Dessutom kan offentlig rökning påverka unga människor att bli beroende av den. Barn och ungdomar uppfattar rökning som en av Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats faktorer att njuta av så att de kan träna och vara beroende av det.


Nyligen genomförda studier har visat att den unga generationen är benägen att röka när de träffar rökare mycket ofta. En annan anledning att använda rökning är den skadliga effekten på miljön eftersom dessa kan orsaka luftföroreningar. Det överväldigande antalet rökare i offentliga utrymmen kommer att generera skadliga ångor från cigaretter som bidrar till luftföroreningar, Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats. Det avslöjades till exempel redan av vem i hans rapporter rökning kan leda till luftföroreningar. Dessutom skapar rökning mycket obehag hos icke-rökare om någon röker offentligt. På grund av ordning som genereras från cigaretter medan rök, orsakar det ibland illamående, huvudvärk, irritation och obehag för dem som står bredvid rökarna.


Till exempel om en person röker i en park eller människor som omges av rökare andas in den ångan Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats begränsningen av rökning kommer att minska hälsoproblemen för allmänheten. Lista över huvudorsaker till att rökning på offentliga platser bör förbjudas är:. Rökning ökar föroreningarna varje dag eftersom människor röker dem och släpper ut gifter i luften. Vår luft saknar redan god kvalitet. Detta ökar bara problemet. Global uppvärmning har blivit huvudproblemet på grund av det fasta inflödet av gifter till vår luft. Vi vill också att växter ska hjälpa till att filtrera vår luft och producera renad ren luft att andas. Luften omkring oss behövs också av växter för att andas. Grödor som odlas av bönder i förorenad luft, ger inte den bästa näringen för våra kroppar.


Förorenad luft och mark är grundorsaken till dessa problem. Cancer är ett vanligt problem för dem som röker i många år. Sannolikheterna att slippa cancer är bättre direkt efter att ha gett upp vanan. Men skadorna på lungorna kan vara betydande. Många förluster vänder sig till avancerad lungcancer. Dessa patienters lungor studeras ofta för att förstå hur mycket skada som har hänt. De visar sig oftast vara helt svarta till färgen, som insidan av en öppen spis. Uppkomsten av cancer finns i många former. Lungcancer kan också inträffa efter att vanan att röka upphör. Det tar tid för cellerna att läka sig själva när de väl har blivit stympade. Rökare ångrar oftast beslutet att prova cigaretter när cancer är diagnosen. Andra kan vara arga efter att ha blivit utsatta för oskyddad passiv rökning.


Barn är i stor fara av cigarettrökning. De barn vars föräldrar röker regelbundet är mottagliga för detta gift, varje dag. Unga barn som fortfarande växer kan vara främst sårbara för de dåliga effekterna av rökning. Barn kan också utan svårighet bli beroende när de bor i hemmet med en rökare. Rökning är en beroendeframkallande vana som kan börja till ett antal hälsoproblem, Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats. Det är allt från olika typer av cancer till högt blodtryck och hjärtsjukdomar. En metod som många människor tycker är till hjälp när de slutar röka är rådgivning eller terapi. som tur är, Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats finns många alternativ när det kommer till rådgivning.


Läkare och annan medicinsk personal kan träffa dig för att diskutera dina alternativ och hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Terapeuter kan också hjälpa dig att komma med en plan, känna igen dina triggers och komma på sätt att stoppa dig själv från att plocka upp en cigarett. Du kan få rådgivning via telefon genom organisationer som American Cancer Society eller American Lung Association. Du kan till och med hitta stödgrupper för rökare i ditt område där du kan delta i möten en gång i veckan eller flera gånger i månaden. Ett annat alternativ är att prata med din läkare om mediciner du kan ta för att hjälpa dig att sluta röka. Enligt American Cancer Society kan mediciner också hjälpa till att blockera nikotinets inverkan på hjärnan.


På tal om nikotin, vissa människor slutar genom att använda nikotinersättningsprodukter, som tandkött och plåster. Många av dem finns tillgängliga över disk på ditt lokala apotek. Du kan prata med din läkare eller apotekspersonal om hur du använder dem om du har frågor, och när de används på rätt sätt kan de hjälpa dig att bekämpa nikotinabstinenssymptom, enligt American Cancer Society. Det finns även inhalatorer och nässprayer gjorda med nikotin som finns på recept. Prata i det här fallet med din läkare eller rådgivare om att prova flera alternativ samtidigt. Du kan välja att tugga nikotintuggummi, gå på rådgivning och ta medicin. Rökning bör förbjudas totalt på offentlig plats på grund av dess allvarliga hälsorisker för både rökare och icke-rökare.


Hälsoriskerna är mycket större för icke-rökare eftersom de kan fördubblas, främst till dem som redan lider av andra sjukdomar som hjärt- och lungproblem. Förbud mot rökning på offentlig plats kommer att lösa många problem, särskilt när det gäller folkhälsa och miljöfrågor. Vilka är de möjliga problem som kan uppstå när man röker på offentliga platser? Tobak orsakar cancer Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats det påverkar också människorna runt rökaren. Rökning leder till luftföroreningar och rökning på offentliga platser kan också leda till biverkningar för barn.


Vilka åtgärder har regeringen vidtagit för att sluta röka på offentliga platser? Regeringen vidtar åtgärder för att stoppa människor från att röka på offentliga platser. På många ställen får rökare böter om de ertappas med att röka och regeringen genomför även kampanjer för att informera människor om rökningens skadliga effekter. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hem Andra att röka på offentliga platser bör förbjudas. Läs också Skillnaden mellan nationalism och patriotism. Läs även Världens mathuvudstäder, Rökning bör förbjudas på offentliga platser uppsats. Tidigare inlägg Framgång är din så länge du försöker. Nästa inlägg Utbildningsnämnder i Indien. Relaterade inlägg. PM Scholarship Scheme — Datum, behörighet, 30 oktober, PM Scholarship Scheme PMSS-studenter till 28 oktober, CBSE har beslutat att leda styrelsen 21 oktober, CBSE Term 1 Date Sheet PDF 19 oktober, National Education Day — A Hope for October 8, Sainik Skolantagning AISSEE — 7 oktober, Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Alla rättigheter förbehållna.





enkel övertygande uppsats



Tonåringar i åldern tenderar att oroa sig mer för sitt sociala liv. Genom att göra det begår de dumma handlingar som att röka för att se coola ut. Dessa unga tonåringar kan plocka upp använda eller ibland av misstag slänga cigarettpaket för att röka inför sina vänner för att få någon typ av erkännande. Därigenom påverkas de också eftersom de fortfarande är unga. Det kan bli en hemsk vana, som kan bli väldigt beroendeframkallande. Områden där barn vistas kan också innebära att det finns föräldrar i närheten, och i vissa fall gravida mödrar. När en mamma andas in passiv rökning påverkar det också barnet i magen. Mödrar som utsätts för passiv rökning kan ha många risker. De rökpuffar som finns kvar i luften där barn och mammor strövar har en enorm negativ inverkan på deras hälsa.


Detta är en oroande fråga och genom att förbjuda rökning på offentliga platser kan vi på ett säkert sätt säkerställa hälsan för våra nära och kära. I offentliga miljöer omgivna av byggnader som restauranger, parker, arbetsbyggnader och hus finns det tillfällen då rökbränder kan uppstå. Rökbränder är katastrofer som orsakas av rökrelaterade bränder. Enligt en studie av UC Davis Health publicerad i , är rökning en ledande orsak till brandkatastrofer och dödsfall över hela världen. Detta är en problematisk fråga eftersom det finns de som kan påverkas av den här branden.


Det finns många olyckliga fall som är resultatet av dessa rökrelaterade incidenter som Oakland Hills-branden i Kalifornien. Dessa katastrofer var alla olyckor men de har alla samma boven som är kasserade cigarettknoppar som inte släcks ordentligt. Många offentliga områden idag och tidigare är kända för att ha tusentals till miljoner kasserade cigarettknoppar som ligger runt på gatorna. Om de inte sätts ut ordentligt kan de skapa katastrofala resultat som påverkar allt runt omkring, oavsett om det är människor, djur och miljön. Situationer där någon av misstag inte särskiljer lågan ordentligt kan av misstag orsaka brand.


Förbud mot användning av cigaretter i dessa allmänna utrymmen, särskilt i brandfarliga områden, kan förhindra ytterligare möjliga utbrott. Bortskaffade cigarettfimpar finns främst i allmänna utrymmen som parker, lekplatser, stränder, trottoarer och kommersiella områden. Alla en gång områden som var fria från detta avfall, nu belamrade med skräp, gör det svårt för människor att njuta av det övergripande utseendet. Ingen gillar att se en gata eller uttag full av dessa cigarettfimpar. Dessa kasserade cigarettfimpar kan bli en potentiell kvävningsrisk för vilda djur och barn som hittar dem på dessa områden. Det kan finnas situationer där ett litet barn som leker i sanden på stranden eller lekplatsen kan hitta en cigarettfimp och bli frestad att stoppa den i munnen. Vilda djur strövar omkring i mänskliga befolkade områden hela tiden, till exempel fåglar.


Fåglar och andra vilda djur kan plocka dessa kasserade cigarettfimpar som de kan missta som mat. Först kommer tidningen att utforska farorna som är förknippade med rökning offentligt och inte för dem som röker, utan för icke-rökare. Uppsatsen kommer sedan att undersöka dessa påståenden och fastställa om de håller och etablera motargument mot påståendena. Man drar slutsatsen att även om rökning utgör hälsorisker för individer, måste ekonomiska, sociala och individuella värderingar beaktas innan ett generellt förbud införs. Abedian et al. Förespråkarna för denna regel har flera argument huvudsakligen baserade på vetenskapliga studier och resultat från hälsoinstitutioner.


Dessa argument kan inte ifrågasättas, men över tillit till dem är det som gör argumenten lite absurda. Warner Men olika undersökningar har alltid pekat på hälsorisker i samband med rökning. Dessutom är rökning en miljöfara eftersom mycket av innehållet i cigaretten innehåller kemikalier och kolväten som anses vara farliga för både liv och miljö Lott och Richard Biologer och epidemiologer påpekar att passiv rökning är skadligt för hälsan. Med andra ord, de som kommer i kontakt med passiv rökning riskerar sin hälsostatus Lott och Richard. Flera risker är förknippade med passiv rökning som majoriteten kommer i kontakt med på offentliga platser. I de flesta fall lider partiella rökare av hjärtstillestånd, lungcancer, försämringar i centrala nervsystemet samt andra sjukdomar orsakade av cancerframkallande kemikalier från cigarettrök Viscusi Andra hälsotillstånd som orsakas av rökning inkluderar astma och andra luftvägsinfektioner till följd av kolväten och ammoniak i passiv rökning.


Delvis rökare lider också av ögonirritationer, huvudvärk och influensa till följd av rökpartiklar Viscusi och Joseph Fynd från andra vetenskapliga studier tyder på att rökning minskar den individuella livslängden med minst tio procent. Upptäckten indikerar också att kvinnor sannolikt kommer att drabbas av elva år från sin förväntade livslängd. Dessutom är människor som röker mer mottagliga för vissa former av cancer som skulle ha undvikits utan att röka Viscusi och Joseph Rökning är skadligt för hälsan. De som har motsatt sig synen på rökförbud på offentliga platser har anklagats för att åberopa individuella rättigheter för att stödja sina handlingar. Så mycket som de kan vara sanna är den svaga punkten i detta argument att regeln gäller både rökare och icke-rökare Abedian et al.


Alla har rätt att röka och inte heller röka. Därför är argumentet baserat på en individs juridiska rättigheter fortfarande tvetydigt. Ur ekonomisk synvinkel är rökning ett individuellt val. Liksom alla andra produkter som dessa individer kan vara villiga att köpa, är cigarett en vara som konsumenterna vill ha och är villiga att köpa. Faktum är att människor gör vardagliga val baserade på deras preferenser, och dessa val är ofta förknippade med faror och reservationer Warner Anledningen är att de förväntade resultaten av de sociala interaktionerna är större än riskerna såväl som kostnaderna. löjligt att dra slutsatsen att rökning offentligt borde förbjudas bara för att det innebär ett antal risker.


Baserat på detta argument är antalet dödsfall av andra orsaker såsom olyckor, sexuella relationer, andra sjukdomar som influensa och lunginflammation som är smittsamma och lätt sprids på offentliga platser överlägset många än dödsfallen orsakad av passiv rökning. Med andra ord är risken att drabbas av andra sjukdomar, att dö i aids till följd av sexuella relationer samt att dö i olyckor fem gånger högre än risken att dö av passiv rökning Abedian et al. Den andra egenskapen hos den ekonomiska propositionen är att den undersöker metoden genom vilken individuella val kan förenas utifrån deras preferenser Viscusi och Joseph Det vill säga individer som röker och de som tenderar att undvika passiv rökning.


Enligt de ekonomiska studierna erbjuder primära institut som avtalsfrihet och äganderätt en effektiv lösning mer än formella regler för att uppfylla personliga preferenser Viscusi och Joseph En annan faktor som också bör beaktas är i vilken grad en plats anses vara offentlig Warner Det bör förstås att de flesta av de offentliga platserna tidigare var privata platser. Skillnaden är att ägare tillåter allmänheten att få tillgång till dem enbart för kommersiella ändamål. Som sådan bör äganderättens roll implementeras för att stoppa allmän rökning. I detta avseende är många av de platser som anses vara offentliga privata som arbetsplatser, restauranger, bussar och barer. Ägaren bör ange målkunderna som är rent icke-rökare.


Därför hålls alla rökare som kommer in i dessa anläggningar ansvarig för risken för passiv rökning. Å andra sidan kan en anläggning kräva att endast rökare kommer in på anläggningen. I en sådan situation kommer någon anläggning inte att hållas ansvarig för några risker som är förknippade med begagnad rök i ett fall om icke-rökare kommer in på anläggningen. I båda scenarierna finns det ekonomisk effektivitet för alla berörda parter utifrån deras preferenser. Men under de omständigheter som det inte finns någon specificitet och definitionen av allmänheten, blir hela processen kaotisk Warner Socialt sett har rökning uppfattats som moderiktigt och stilistiskt. Denna uppfattning har förts över från generationer till generationer.

No comments:

Post a Comment